Severdigheter

Severdigheter

Liker du å gå på museer finner du flere innen en halv times kjøretur. Nordvestover finner man Lands museum www.randsfjordmuseene.no , en del av Randsfjordmuseene.  Det er et bygdetun, med blant annet en god del arbeider av landets første yrkeskunstmaler, Peder Aadnes.
Sydvestover finnes Hadeland glassverk med glassmuseum, glassblåseverksted og et vell av butikker og fabrikkutsalg www.hadeland-glassverk.no .  I Jevnaker kommune ligger også Kistefossmuseet.  På Gjøvik er det også et bygdetun og om sommeren kan du reise på Mjøsa med museumsbåten "Skibladner", verden eldste skovleskip i drift og det er omvisning på Gjøvik gård, Alf Mjøens hjem. Gjøvik har også et Vitensenter hvor små og store kan lære og leke. På Toten ligger Stenberg økomuseum og det finnes også en dukke-/lekesamling. Ellers finnes flere gallerier og andre severdigheter.

Av gallerier i Søndre Land ligger Syklus galleri 5 minutter unna. Galleriet eies av maleren Anthony Caldecourt. I tillegg har Grette kulturgård jevnlig utstillinger med lokale kunstnere. 
På Kistefossmuseet er det permanent kunstutstilling og skulpturer plassert i terrenget. Hadeland glassverk har også kunstutstillinger. På Gjøvik er Svae galleri i Kauffeldtgården og det er ofte utstillinger på Gjøvik gård. 
Fjordheim galleri ligger rett nord for Gjøvik og har både sommer- og juleutstillinger.